Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Φιλιππίνες: 46 νεκροί από μαζική πολιτική δολοφονία

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μαζική πολιτική δολοφονία στις Φιλιππίνες ύστερα από την αποκάλυψη των πτωμάτων σε έναν ρηχό τάφο.

Σύμφωνα με το BBC, ο πρόεδρος της χώρας Gloria Arroyo επιβεβαίωσε πως δύο επαρχίες του νησιού Mindanao έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσει η αστυνομία να βρει τους δράστες.
Τα θύματα δολοφονήθηκαν την ώρα που ταξίδευαν για να συμπληρώσουν τα χαρτιά της υποψηφιότητάς τους στις εκλογές του Μαΐου. Οι εφημερίδες της περιοχής αναφέρουν πως από την επίθεση δεν υπήρξε κανένας διασωθείς.

Το πρωί της Δευτέρας (23/11) ανακοινώθηκε πως είχαν βρεθεί 21 σοροί ενώ μέχρι στιγμής ο αριθμός έχει φτάσει τους 46 και αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

"Τα σώματα βρέθηκαν σε μια μεγάλη έκταση. Όσο η ώρα περνούσε όλο και περισσότερα πτώματα ανακαλύπταμε", είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ronaldo Puno.

Επιπλέον, περιέγραψε μια αγροτική περιοχή, γεμάτη τάφους αρκετά μακριά από το σημείο των δολοφονιών ενώ παρακάτω βρισκόταν μια μπουλντόζα.

Τα θύματα ήταν κάτοικοι, ανάμεσά τους, η γυναίκα του αντιδημάρχου της πόλης Buluan, η οποία πήγαινε για να συμπληρώσει τα χαρτιά υποψηφιότητας του άνδρα της για τις επικείμενες εκλογές. Όλοι τους είχαν πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση είτε μέσα στα αυτοκίνητά τους είτε πεζοί.

by cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου