Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Καταστροφικές προβλέψεις για το κλίμα

Έως και 2 μέτρα αναμένεται να αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Λίγο πριν την σύνοδο της Κοπεγχάγης οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η αλλαγή του κλίματος έρχεται με πιο γρήγορους ρυθμούς απ' ότι ήταν αναμενόμενο. Οι 26 επιστήμονες παρουσίασαν σήμερα την έρευνα τους για τις ραγδαίες επιπτώσεις των αερίων του θερμοκηπίου στην αλλαγή του κλίματος.

Στην έρευνα διαπιστώνεται ότι η στάθμη της θάλασσας είναι δυναντόν να αυξηθεί έως και 2 μέτρα αν δεν υιοθετηθούν πρωτοβουλίες μείωσης των εκπομπών από τις χώρες.

Πολλοί από τους συγγραφείς της έρευνας ήταν και στη διακυβερνητική ομάδα του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που το 2007 προέβλεψε ότι η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί κατά 18 με 59 εκατοστά μέχρι το 2100 αλλά δεν είχε υπολογίσει τον αυξημένο ρυθμό που λιώνουν οι πάγοι στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική.

"Αυτή είναι η τελευταία επιστημονική προειδοποίηση για το κλίμα προς τους διαπραγματευτές των 192 χωρών που πρέπει να επιβιβαστούν στο τρένο της προστασίας του κλίματος στην Κοπεγχάγη" ανέφερε σε ανακοίνωση του ο διευθυντής του Ινστιτούτου του Πότσνταμ για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, Χανς Γιόαχιμ Σέλνχουμπερ.

by newsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου