Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

EINAI ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ FBI ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙ.ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Κ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ Κ ΛΟΙΠΑ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΕΝΑΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ...Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΘΕΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΣ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΤΣΙ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ.

ΔΕΙΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΨΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ:


Χωρις εξηγήσεις απαγoρεύτηκαν από το FBI 20 site που στρέφονταν κατά της παγκοσμιοποίησης

Κατόπιν επέμβασης του FBI, αναγκάστηκαν να κλείσουν 20 περίπου δικτυακοί τόποι, που ανήκαν στο δίκτυο Indymedia. Τα συγκεκριμένα site αποτελούν ένα «εναλλακτικό δίκτυο ειδήσεων» που στρέφεται κατά της παγκοσμιοποίησης, ενώ ασχολούνται και με διάφορα άλλα θέματα που άπτονται της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Το ίδιο το FBI δεν ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν στη «φίμωση» του Indymedia, αλλά τόνισε, ότι ενήργησε κατόπιν αίτησης των Ιταλικών και Ελβετικών αρχών.

Μέτρο κατά της τρομοκρατίας;

Οι servers που κατασχέθηκαν, ανήκαν στην εταιρία Rackspace, η οποία, αν και αμερικάνικη, έχει έδρα στο Λονδίνο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, η εντολή για το κλείσιμο των servers, δόθηκε από την Αμοιβαία Συνθήκη Νομικής Βοήθειας (Mutual Legal Assistance Treaty), μίας συμφωνίας μεταξύ χωρών, για την συνεργασία τους για την πάταξη της τρομοκρατίας και άλλων μορφών οργανωμένου εγκλήματος. Αφορμή, στάθηκε κατά πάσα πιθανότητα ένα άρθρο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, σχετικά με πράκτορες της Ελβετικής αστυνομίας.

Αντιδρούν οι δημοσιογράφοι

Η λογοκρισία του site, πυροδότησε άμεσες αντιδράσεις από ενώσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι κατήγγειλαν το μέτρο, ως «απαράδεκτο και ενοχλητικό», καθώς στρέφεται εναντίον της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με πάταξη εγκλήματος. Αν και το Βρετανικό site του Indymedia λειτουργεί κανονικά, στα υπόλοιπα 20, δεν έχει επιτραπεί η επαναλειτουργία τους. Εξάλλου το αμερικάνικο EFF, ηλεκτρονικό ίδρυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, δήλωσε, ότι προσπαθεί να κινηθεί νομικά κατά του μέτρου και αναφέρει, ότι η λογοκρισία των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης είναι αντισυνταγματική, ειδικά χωρίς να έχουν δοθεί εξηγήσεις για τους λόγους, για τους οποίους αυτή επιβλήθηκε.

(Πηγή: pathfinder.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου